Corn Dog ehk kuum hot dogi vorst õlle kõrvale (retsept)

Corn Dog

Corn dog on populaarne maisijahu taignaga paneeritud kuum hot dogi vorst, mida pakutakse pulga otsas kiirtoiduna.

Corn dog

VAJA LÄHEB:
1 tass maisijahu
1 tass nisujahu
1/4 tassi suhkrut (võib asendada meega)
1 tl küpsetuspulbrit
1/4 tl soola
1 muna
1 1/2 tassi piima või hapupiima
1 spl taimeõli
1 tl mett
1 pakk viinereid
10 puidust varrast või söögipulki

VALMISTAMINE:
Võta keskmine või suur pott, lisa õli ja pane pliidile kuumenema.

Sega kausis maisujahu, nisujahu, suhkur, küpsetuspulber ja sool.

Seejärel lisa lahtiklopitud muna, hapupiim/piim, õli ja mesi ning sega läbi. Tainas peaks olema veidi paksem kui pannkoogitainas.

Võta välja viinerid, pühi paberiga kuivaks – see aitab taignal paremini kinnituda. Võta varras, torka viineri külge, kasta taignasse ning seejärel friti potis 2-3 minutit. Seejärel aseta paberrätikule nõrguma.

Tekst: Maria Raja Allikas: *Kokkame Marjuga* Pildid: erakogu