Krõbe šokolaadi brownie Daimiga (retsept)

Šokolaadi brownie Daimiga

Šokolaad – mmm! Nii paljud meist armastavad seda piima-kakaomaiust. Kellele tume, kellele valge, ehk hoopis mõru maitse? Valikuid on erinevaid. Niisamuti on palju võimalusi šokolaadist erinevate maiusroogade valmistamiseks. Näppe limpsida pole vajagi!

Krõbe ja hõrgutav brownie Daimiga

Kergelt praksuv, mõnusalt karamelline – just seesugune on Daimiga rikastatud brownie, mis ei jäta külmaks ei laste ega täiskasvanute maitsemeeli. Nautige, kuid ärge liialdage – suutäis on küllaltki rammus.

VAJA LÄHEB:
200 g tumedat šokolaadi
175 g võid
0,5 dl espressot või väga kanget kohvi
3 muna
2 dl suhkrut
2 dl jahu
100 g pähkleid
4-5 Daimi šokolaadi

VALMISTAMINE:
Tükelda šokolaad. Sulata kastrulis või ja tõsta kastrul pliidilt. Lisa šokolaad ja sega seni, kuni see on sulanud.

Lisa kohv. Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks ning lisa šokolaadisegule. Sega ettevaatlikult juurde jahu ja hakitud pähklid.

Vala tainas küpsetuspulbriga voodedatud väikestesse vormidesse. Puista peale hakitud Daimi šokolaad ja küpseta 175kraadises ahjus 30 minutit.

Kook peab tikuga katsudes olema seest veidi niiske ja pealt krõbe. Lase taheneda külmkapis max 2 h.

Tekst: Maria Raja Allikas: *Kokkame Marjuga*; realsimple.com Pildid: erakogu