Kuidas teha hõõgveini (retsept)

Hõõgvein

Tasapisi hiilib ligi advendiaeg. Maa küll veel valge ei ole, kuid jäiselt külm on sellegipoolest. Kaugel see lumememme aeg enam on… Kuid et jõuluvana ootust mõnusamaks muuta, on üks külma aja parimaid jooke – hõõgvein – teovalmis. Järgnevalt mõned retseptid kodus valmistamiseks.

Hõõgvein puuviljadega (6 pokaalitäit)

VAJA LÄHEB:
1 pudel poolmagusat punast veini
3 spl suhkrut
1 apelsin
3 viilu sidrunit
1 õun
1 spl mett
5-6 tera nelki
1/2 kaneelikoort
3-4 tera vürtsi
2/3 tl muskaadipulbrit
1 tl kardemoni
1 klaas vett

VALMISTAMINE:
Kuumuta tulekindlas klaasnõus vesi, lisa vürts, nelk, muskaat, kardemon ja kaneel.

Keeda 5-7 min, kahanda kuumust ja vala keedus veinisse. Puista juurde suhkur ja sega, kuni viimane sulab.

Lisa joogisse kooritud apelsini-, sidruni- ja õunalõigud, jätkates segu kuumutamist 70 – 75 kraadi juures. Siis tõsta keedus tulelt ja lase mõni minut jahtuda. (NB! Kurna, kui ilmneb, et see on liiga tummine!).

Seejärel lisa mesi, sega ja kalla pokaalidesse, paigutades igasse (või vajutades kaunistusena pokaali serva) lõik soovikohast tsitruselist.

 

Mocca hõõgvein

VAJA LÄHEB:
2 tassi kanget kohvi
0,5 l punast veini
150 g suhkrut
150 g konjakit

VALMISTAMINE:
Sega kohv, vein, suhkur ja konjak. Kuumuta 70 kraadini. Serveeri kuumalt.

 

Alkoholivaba hele hõõgvein (4-le)

VAJA LÄHEB:
1 pakk Santa Maria hõõgveinisegu
1 l viinamarjamahla
maitsestamiseks suhkrut
serveerimiseks rosinaid ja mandleid

VALMISTAMINE:
Kuumuta mahl koos suhkru ja hõõgveiniseguga keemiseni ning lase kaane all u 10 min tõmmata. Tõsta klaasi põhja mandleid ja rosinaid ning vala peale kurnatud mahl.

Tekst: Maria Raja
Allikas: feeling24.ee
Pilt: erakogu