Retseptid - Sügis toob siidri majja ehk õunasiider

Retseptid – Sügis toob siidri majja ehk õunasiider

Esimene sügisekuu läheneb linnutiivul. Mis oleks üks ilus kollane kuu ilma magusa õunasaagita? Viimast on sellelgi aastal piisavalt. Jätkub nii taskutagavaraks pikale teekonnale kui kompotiks-moosiks. Kui aga enam süüa ei jõua, ja ubinatest ikka küllalt ei saa, võib proovida midagi sootuks teistsugust ja maalähedast – isetehtud õunasiidrit. Seda mehedki ostaksid!

 

VAJA LÄHEB:

12 õuna (Granny Smith ja Red Delicious)

apelsine

1 tass pruuni suhkrut

1 terve kreeka pähkel

4 kaneelipulka

nelki

keedupotti

suurt sõela

kartulipurustajat

marlit

VALMISTAMINE:

Pese ja lõika puuviljad sektoriteks ning pane potti. Lisa suhkur. Tükelda pähkel ning seo tihedalt koos nelgi ja kaneelipulkadega marlisse, lisamaks maitset. Pista potti ning täida pott veega. Keeda aeglasel tulel vähemalt tund aega. Seejärel purusta pehmenenud puuviljad potis. Keeda aeglaselt veel 2 tundi. Kui on valmis, lase täielikult jahtuda. Võta kauss ning kata see sõela ja marliga. Kalla segu marliga kaetud sõelale ning lase nõrguda. Pigista marlist välja kogu vedelik. Serveeri.

Allikas: Tastemade