Retsept ussinuudlid toit

Retsept – ussinuudlid on kohal!

Allikas: Todd’s Kitchen

Halloween’i lainel jätkame innukalt. Juba mõnda aega ei kohta vihmausse teepervel pärast hoogsat sadu. Helendavad jaaniussikesedki on veel hallis kauguses… Meie aga meisterdame mitte ainult ilusaid siuge vaid ka maitsvaid, ning seejuures äärmiselt tõetruusid. Tulge sööma, ussinuudlid ootavad teid!

VAJA LÄHEB:

100 painduva otsaga plastikkõrt

1 pakk maasikaželeed

3 pakki maitsestamata želatiini

2 tassi keevat vett

3/4 tassi vahukoort

12-15 tilka rohelist toiduvärvi (soovi korral võid valida ka muu värvi)

VALMISTAMINE:

Kalla kaussi keev vesi, seejärel maasikaželee. Lisa želatiin. Sega, kuni on täiesti ühtlane. Jäta pooleks tunniks toatemperatuurile seisma. Seo kõrred kimbuks. Kalla vahukoor ning toiduvärvi tilgad segule juurde. Sega hoolikalt. Aseta kõrrekimp plastiktopsi ning kalla kõrtesse segu nii, et plastiktopsi põhja jääb umbes cm-kõrgune kiht. Lase 20 minutit taheneda. Seejärel kalla uuesti segu kõrtesse kuni need on täidetud. Lase külmkapis taheneda 3 tundi. Nüüd võta kõrred kimbust lahti. Et “ussikesed” kergemini kõrtest välja tuleksid, leota neid soojas vees 2-3 sekundit. Pigista kõrte otstest sujuvalt, kuni “ussike” on väljas.