Vürtsikad kartulikoored (retsept)

Vürtsikad kartulikoored

Õlle kõrvale ja lemmikfilmi juurde kuuluvad snäkid nagu naeratus suule. Eelistused on erinevad: kellele meeldib magus, kellele juurvili, kellele midagi muud. Kuid soolane on klassikaline pala – maitseb paljudele ning täidab kõhtu. Siit tulebki hea uudis kõigile soolasearmastajatele – kodukootud soolased snäkid, mida on lihtne valmistada ning mõnus nosida. Nautige, kuid ärge liialdage.

Vürtsikad kartulikoored

VAJA LÄHEB:
sileda pinnaga kartuleid
soola
kartulimaitseainet
kastet omal valikul

VALMISTAMINE:
Pese kartulid korralikult ära. Seejärel koori keskmise paksusega kuni õhukesed koored. Tõsta koored kaussi ning maitsesta need soola ja kartulimaitseainega. Kui on fritüür, siis tee nad seal valmis. Kui mitte, siis tõsta pannile ning hakka ükshaaval mõlemalt poolt praadima, kuni koored on krõbedad. Söö paljalt või kastmega.

Tekst: Maria Raja Allikas: *Kokkame Marjuga* Pildid: erakogu