
VIDEO – Kuidas teha vastlakukleid (retsept)
Peagi on käes vastlapäev, mil mekkida vanaemadeaegset hernesuppi ning, mis kõige sümboolsem, tunda keelel kooreste lumevärvi mütsikeste tähtpäevamaitset. On, mida oodata, seda enam, et talveperiood hakkab läbi saama ning on aeg see pidulikult, liu- ja
kuklipäevaga, lõpu suunas saata. Järgnevalt näete tavapärasest pisut erinevaid šokolaadikukleid. Eraldi on lisatud ülevaatevideo ajatust ja klassikalisest vastlakukli valmistamisest.
VAJA LÄHEB
Taigen:
25 g pärmi
3 dl käesooja vett või piima
1,5 dl suhkrut
0,5 tl soola
9-10 dl jahu
1 spl õli
60 g šokolaadi
kardemoni
Vahukoor:
3 dl vahukoort
200 g kohupiima
1 sl suhkrut
VALMISTAMINE
Vedelda pärm 1 spl suhkruga ja jäta ca 5 minutiks seisma. Lisa ka ülejäänud suhkur, vesi/piim, sool, õli ja jahu. Sõtku, kuni taigen tuleb käte küljest lahti ja muutub ilusaks siledaks. Raputa taignale natuke jahu peale ja aseta rätiku alla sooja kohta kerkima.
Lase tunnike kerkida, kuni taigna kogus on vähemalt kahekordistunud. Vala taigen jahuga üle puistatud lauale, sõtku juurde kardemon ja väikseks tükeldatud šokolaad ning jaga 12 võrdseks osaks. Veereta jahuste käte vahel pallikesed ja aseta need ahjuplaadile rätiku alla veel 15 minutiks kerkima.
Määri munaga ja küpseta 180 kraadi juures kuni kuklikesed on kuldpruunid. Jäta rätiku alla jahtuma.
Vahusta rõõskkoor tugevaks vahuks. Sega juurde kohupiima ja suhkur. Lõika kuklikestel müts peast ning kata rohke kohupiimavahuga.
Tekst: Maria Raja
Allikas: retseptikas.blogspot.com, Pagari Liisu
Pilt: retseptikas.blogspot.com