
Muna keetmine
Muna on imehea ja valgurikas toiduaine, mida saab ampsata nii hommikueineks, kui kasutada toiduvalmistamisel. Et aga kvaliteet ja maitse oleks parim, tuleb järgida mõningaid lihtsaid nippe muna keetmisel.
Esiteks tuleb teha selgeks, kas soovid muna vedelal või kõval kujul. Kui soovid pehmet, tuleb talitada järgnevalt:
1. Alusta keetmisega mõõdukal temperatuuril.
2. Pane munad ükshaaval lusikale ning aseta sujuvalt ja eraldatult kuuma vette.
3. Keeda madalal temperatuuril, kuid mitte liiga madalal, 4 minutit.
4. Võta munad potist ning pane aurama.
5. Lõika munalõikuri või noaga muna otsast tükk, pista sisse röstsaia pulk ning söö.
NB! Kui oled võtnud munad otse külmkapist, hoia neid soojas vees 30 sekundit, et munad saavutaksid toatemperatuuri.
1. Hoia mune külmas vees, seejärel pane keema 8 minutiks. Arvesta aega ajast, mil mullid hakkavad kerkima.
2. Lase munadel maha jahtuda
Et muna sisu jääks ühtlaselt keskele, liiguta mune keemise ajal potis ringi. Oluline on ajast (8 min) täpselt kinni pidamine.
Tekst: Maria Raja
Allikas: www.youtube.com
Pildid: www.sxc.hu