
Oivalised šokolaadimunad lihavõtteks! (retsept)
Õige pea on käes igakevadised lihavõtted ning mis on ühes toredad munadepühad ilma värviliste munadeta. Sibulakoored ja kirevad värvid on klassikaline ja hea variant munade kaunistamiseks, kuid vahelduseks võib veeta vahvaid pühi sõna otseses mõttes magusalt – tehes ise šokolaadimune. Alljärgnevas videos näeme, kuidas see käib.
VAJA LÄHEB:
360 ml tumedat šokolaadi (sulatamata)
360 ml valget šokolaadi (sulatamata)
toiduvärvi
suhkrust või šokolaadist lillekesi
šokolaadivormi
VALMISTAMINE:
Sulata šokolaad mikrolaineahjus. Sega iga 15 sekundi tagant, et temperatuur oleks ühtlane. Puhasta šokolaadivorm alkoholiga ja tükikese puuvillaga, siis on kindel, et šokolaad ei lähe tükki. Seejärel pintselda vormi pind šokolaadiga. Veendu, et kogu pind on hästi kaetud. Pane vorm külmikusse 20 – 30 minutiks.
Nüüd pintselda teine kiht šokolaadi nii paksult, et vorm ei oleks läbipaistev. Puhasta ääred. Keera vorm tagurpidi, et šokolaad ühtlustuks võrdselt pinnal. Pane vorm uuesti külma. Seejärel eemalda šokolaad vormist, surudes pöidlaga täpselt vormi keskele, liiguta – ning ongi lahti. Sama talita ka teise poolega.
Nüüd võid täita šokolaadivormid endale meelepäraste kaunistustega. Määri vormi äärtele veidi sulanud šokolaadi, seejärel sulge pooled. Nüüd oota 10 minutit. Kui šokolaadimuna on kuiv, kaunistame dekoratiivsete triipudega, kasutades valget šokolaadi. Viimane sulata samamoodi mikrolaineahjus nagu tumedat.
Seejärel kalla valge šokolaad koonusekujulisse kotti. Kaunista videos näidatud liigutustega muna pind. Et valmiksid värvilised lillekesed, lisa valgele šokolaadile veidi toiduvärvi, ära sellega liialda. Joonista munale lillevarred viisil nagu joonistasid valged triibud. Seejärel kleebime dekoratiivlillekesed lillevartele.
NB! Võid šokolaadi asendada ka värvilise glasuuriga, mida müüakse poes.
Tekst: Maria Raja
Allikas: QueRicaVida