
Punased velvet-keeksi koogikesed
Need koogikesed sobivad eriliselt hästi valentinipäeva puhul, kuid miks ka mitte muudel pidustustel. Külmutatud kreem sobib ideaalselt nendele koogikestele, kuid võid kreemi ka oma eelistuste järgi valida.
KOOSTISOSAD:
1) 2 1/2 tassi jahu
2) 2 tassi suhkrut
3) 1/2 tassi kakaod
4) 1 tl küpsetuspulbrit
5) 1/4 tl soola
6) 1 tl soodat
7) 2 sl toasooja võid
8) 5 suurt muna
9) 1 tass võipiima (kui seda pole, sega 1 sl sidrunimahla tassi piimaga)
10) 1 tl vaniljet
11) 1 tl punast toiduvärvi
VALMISTAMINE:
Kombineeri jahu, kakao, küpsetuspulber, sooda ja sool segamiskaussi ning sega.
Klopsi hoolikalt kokku või ja suhkur. Lisa munad ükshaaval, klopsides igaüht neist hoolikalt või- ja suhkruseguga.
Lisa 1/4 kuivadest koostisainetest kreemisele segule, seejärel ligi 1/4 võipiima ning sega hästi kokku.
Lisa ja sega kokku vanilje ja toiduvärv.
Täida koogivormid 1/2 ulatuses taignaga.
Küpseta 350 kraadi juures ahjus u 20 min, kuni hambaork, mis on eelnevalt asetatud vormi keskele, tuleb puhtalt välja.
Pärast küpsetamist jahuta koogikesi pannil 5-10 min, seejärel eemalda. Soovitatav on jahutada täielikult puhuri all enne külmutamist.