Restoran La Bottega - Itaalia kodu Vene tänaval

Restoran La Bottega Vene tänav 4

Hea Toidu Impeerium, mille koosseisu kuulub arvestatav osa Tallinna söögikohtade koorekihist (Ö, Chedi, Bocca jt), laiendab Tallinnas üha oma piire. Üks pühendunud gurmaan saab sellest vaid rõõmu tunda.

Peente söögikohtade järel on lihtsama ja maalähedasema La Bottega avamine igati loogiline samm. Nagu muude keti paikade puhul, rõõmustab ka La Bottegas silma läbimõeldud interjöör, mis mõjub õdusalt ja mängib osavalt välja vana hoone eripära.
Roogade valik on senise Bocca peakoka Niccolo Tanda taktikepi all saanud lihtne ja klassikaline. Kes vähegi Itaalia roogadega sina peal, see leiab eest hulga vanu tuttavaid.

Eelroogade maavõistluse võidab kindlalt veiseliha carpaccio rukolasalatiga, millele pole vähimatki ette heita, see on lihtsalt perfetto.

Muud proovitud eelroad koonduvad hinnanguklassi „tavaliselt hea”: sinimerekarbid, tuunikalatrio, Parma sink meloniga, mis on ilmselt täiuslikem meloni suvisel tipphooajal.

Pearoogadest on kalad La Bottegas õige valik. Grillitud roosal merikoger ürdiõliga on kala mekk eriti hõrk, aqua pazza kastmes meriahvena puhul toimib aga meelevallutajana eeskätt suurepärane leem.

Punaveinis hautatud vasikapõse puravikupolentaga kiidab peakokk isiklikult heaks valikuks ja tal on tuline õigus. See roog on väga itaalialik ning suurepärase maitsekooslusega – võib öelda kaks head toitu ühes, sest preemiat vääriks omaette võetuna nii liha kui ka polenta.

Metssea-antrekoot on suhteliselt katsumuslik söögikord, sest heas sportlikus vormis olnud metslooma liha osutab konsumeerimisel arvestatavat vastupanu.

Vähekogenud sööja võib alt minna lisandite valikuga prae juurde. Üksainuke mee ja konjakiga küpsetatud küüslauk prae juurde on ilmselgelt vähe, selle maitse ei niida jalust ja kallis on see miniatuurne lisaamps pealegi, nii et pigem soovitaks prae täienduseks sihtida köögivilju või kartulilohke.

Magustoidud pole just alati La Bottega trumpide killast. Tiramisu on ülemäära robustse tekstuuriga, passionviljakreem mõjub liialt argiselt ja tellitud melonisorbeti asemel saabub lauda apelsini oma.

Ehk võib need mõned puudused siiski andeks anda, sest ligitõmbav atmosfäär ja mitmete roogade võluv perfektsus kinnitab, et La Bottegal on, millega kiidelda.

Peakokk Niccolo Tanda
La Bottega
Vene 4, Tallinn
www.labottega.ee

La Bottega Peakokk Niccolo Tanda.jpg

La Bottega Peakokk Niccolo Tanda

 

Fotod: La Bottega, Ahto Meri

Lisa kommentaar