
Restoran Tchaikovsky
Tallinna vanalinna nooblis hotellis paiknev Tchaikovsky olemus ja hinnatase tähistavad luksusrestorani, kus pidada peeneid ärilõunaid või tähistada väga olulisi isiklikke hetki.
Atmosfäär Vene-Prantsuse köögile pühendunud Tchaikovskys on kindlasti üks paiga suurimaid plusse. Õdusalt šikk, otsekui vene mõisast pärit ruum, väärikad raamatud riiuleil ja lühter troonimas klaaslae all. I-le täpiks luikedeks („Luikede järv”) kokkuvolditud salvrätid. Siin ei peaks kõlama muu muusika kui restoranile nime andnud vene helimeistri oma, kuid lõunasel tunnil kuuleb kõlareist paraku midagi michaelbublelikku.
Tchaikovsky trump on supid ja põhiroad.
Eelroogadeks maitstud pelmeenid seenesalati ja veisepuljongiga on igati viisakad, aga mitte päris oma krõbedat hinda väärt. Rohkem tasakaalus on portveinis marineeritud foie gras’ ja seene-julienne’i hind ja maitse.
Suppidest on okroška menüüssevõtt õige, aga samas julge valik, sest see kaljal põhinev külmsupp on paljudele liigne eksootika. Okroška üllatab magusa tooniga, ürtide ja tuurakalaga borš aga efektse serveeringuga. Toimetuse lemmiku tiitli saab aga supikõrvasest pirukavalikust hapukapsa ja suitsumakrelliga suupiste – eriline ja väga köitev kombinatsioon.

Restoran Tchaikovsky borš üllatab efektse serveeringuga.
Vene köögile kohaselt on menüüs mitu kalarooga. Merikeel ingveripüree, meloni- ja safranikastmes on täiuslik – kindlasti parimaid kalu, mida Tallinnas proovida saanud.
Veise veal chop baklažaanikaaviari ja sidruni-meekastmega hiilgab liha kvaliteedi ja perfektse küpsusastmega, olles sobiv valik traditsioonilisema maitsega einestajale.
Magustoidud paigutuvad Tchaikovskys samale skaalale eelroogadega, olles tublilt head, aga mitte rabavad. Seda ei saa küll väita tellitud karusmarjakreemi à la Moskovit ingverikoogi kohta, mille asemel saabus lauale miskipärast hoopis puuviljasalat crème anglaise’ga. Võib-olla saanuks just kadunud kreemist viimane aplaus söömaajale?
Telegraaf Hotel (Vene Posti Operaator AS)
Vene 9
10123 Tallinn, Estonia
Tel. +372 6000600
www.telegraafhotel.com
Tekst: Tiina Kruus
Fotod: Ahto Meri