
Video – Tassikoogid emadepäevaks! (retsept)
Emadepäev on tulekul. Vastukaaluks maitsvatele ja värskendavatele janukustutajatele räägime sedapuhku hoopis toidupoolisest. Tassikoogid on viimasel ajal väga moodsad. Tegelikult on nad hoopiski muffinid, kuid eestipärase liitsõnaga nimetame seda ampsu siis, kui muffinisse lisatakse täidis ning kaetakse pealt kreemiga. Kaunis ja ehk pisut romantilinegi üllatus oma lemmikule või peatse emadepäeva puhul.
VAJA LÄHEB:
Põhi:
6 muna
150 g jahu
150 g suhkrut
3 spl toiduõli
natuke moosi
NB! Kui ei ole aega ise valmistada, siis võib põhjaks olla ka tavaline muffin.
Kreem:
225 g vahukoort
40 g kondenspiima
8 g vaniljekastme pulbrit
veidi sidrunimahla
VALMISTAMINE:
Põhi:
Sega õli suhkruga vahule, seejärel lisa ükshaaval segades (natuke vahustades) munad. Lisa jahu, sega õrnalt läbi. Jaota tainas vormidesse, küpseta ca 225 kraadises ahjus 15 min, kuni koogikesed hakkavad pruuni jumet võtma (kerkima). Uurista muffini sisse auk, kuhu lisa moos.
Kreem:
Vahusta vahukoor ja vaniljekastme pulber hoolikalt. Lisa kondenspiim ja sidrunimahl, vahusta õrnalt. Kui kreem on valmis, piserda see torbiku abil koogile. Kaunista, kuidas enesele meeldib.
Allikas: Eesti Rahvusringhääling