TOIT - Lumepallisupp (retsept)
Nüüd kui pühad on läbi saamas ning aastavahetuse šampus ja praad söödud, kuluks ära üks magus amps. Lumepallisupp on lihtne vanaemadeaegne magustoit, mille nimetus sobib ideaalselt talvega ning on mõnus näärieelne suutäis.

VAJA LÄHEB

Besee:
6 munavalget
2 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Piima-munakissell:
1 l piima
6 munakollast
2 tl tärklist
1 tl vanillisuhkrut

 

VALMISTAMINE

Mikserda munavalged suhkruga läikivaks tihedaks vahuks. Lase 5 cm paksune veekiht madalas laias keedunõus keema. Võta beseemassist märja supilusikaga pisikesi portsjoneid ning kuumuta vees kummaltki poolt 30 sekundit.

Seejärel tõsta vahukulbi abil suurele vaagnale. Kui kogu besee on ära kasutatud, aja piim keema ja sega juurde vähese külma piimaga segatud tärklis.. Kuumuta segades, kuni põhjast tõusevad mõned mullid, tõsta kohe pliidilt.

Mikserda munakollased suhkruga kohevaks. Kalla kuum piim peene nirena munasegu hulka, viimast samal ajal energiliselt kloppides.

Lase segu külmkapis kinnikaetult jahtuda. Jaga munasegu taldrikutesse, tõsta lumepallid peale ning kaunista röstitud mandlilaastude, pähklipuruga või kasvõi näiteks rohelise mündipuruga.

Tekst: Maria Raja
Allikas: erakogu
Foto: erakogu

Lisa kommentaar